Avocado-is

Aug 4, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Avocado-is er helt nydelig i sommervarmen og kan nytes med god samvittighet. Her er det masse go næring og smak! Denne is-oppskriften krever at du har en form eller at du bruker noe liknende slik at du kan ha isen i en form i fryseren. Du trenger også ispinner.

Dette trenger du:

Til is

  • 1 banan
  • 2 smÃ¥ avocado/ 1 stor avocado
  • 2 dl havremelk
  • 1 ss kokosblomstsukker
  • 1/2 ts vailjepulver
  • 2 ts mandelsmør
  • En hÃ¥ndful nøtter

Til sjokoladetopping

  • 2 ss flytende kokosolje
  • 1 ss lønnesirup
  • 2 ss kakao
  •  

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingredienser utenom nøtter i en blender til massen er myk og klumpfri
  2. Deretter tar du de hakkede nøttene (hvilke nøtter velger du selv – jeg har brukt cashewnøtter her) i bandingen og rører rundt.
  3. Hell røren over i en form og sett i ispinnene.
  4. Plasser i fryseren til den har stivnet
  5. Bland sammen alle ingredienser til sjokoladetopping. Er ikke kokosoljen din flytende kan du ta den noen sekunder i mikrobølgeovnen.
  6. Hell toppingen over isen (obs: denne stivner fort og hvis du vil ha nøtter eller annet til topping må du være rask). Etter du har tatt på sjokoladetrekket kan isen settes tilbake i fryseren igjen i en boks eller annet oppbevaringsmateriale.
  7. Nyt isen i sommervarmen