Avocado-is
Avocado-is er helt nydelig i sommervarmen og kan nytes med god samvittighet. Her er det masse go næring og smak! Denne is-oppskriften krever at du har en form eller at du bruker noe liknende slik at du kan ha isen i en form i fryseren. Du trenger også ispinner.
Dette trenger du:
Til is
- 1 banan
- 2 små avocado/ 1 stor avocado
- 2 dl havremelk
- 1 ss kokosblomstsukker
- 1/2 ts vailjepulver
- 2 ts mandelsmør
- En håndful nøtter
Til sjokoladetopping
- 2 ss flytende kokosolje
- 1 ss lønnesirup
- 2Â ss kakao
- Â
Slik gjør du:
- Bland alle ingredienser utenom nøtter i en blender til massen er myk og klumpfri
- Deretter tar du de hakkede nøttene (hvilke nøtter velger du selv – jeg har brukt cashewnøtter her) i bandingen og rører rundt.
- Hell røren over i en form og sett i ispinnene.
- Plasser i fryseren til den har stivnet
- Bland sammen alle ingredienser til sjokoladetopping. Er ikke kokosoljen din flytende kan du ta den noen sekunder i mikrobølgeovnen.
- Hell toppingen over isen (obs: denne stivner fort og hvis du vil ha nøtter eller annet til topping må du være rask). Etter du har tatt på sjokoladetrekket kan isen settes tilbake i fryseren igjen i en boks eller annet oppbevaringsmateriale.
- Nyt isen i sommervarmen