Blomkålpizzabunn

Aug 22, 2016 | Middag, Oppskrifter

Blomkålpizzabunn har blitt en stor trend, og spesielt i sosiale medier. Dette er et supert alternativ for deg som vil lage en sunnere versjon av den klassiske hjemmelagde pizzaen eller for deg som er på jakt etter glutenfrie alternativer. Bunnen har få ingredienser og er enkel å lage når du følger trinnene under.

Dette trenger du:

  • 1 stort eller 2 små blomkålhoder
  • 3 egg
  • fetaost eller mozarella
  • salt, pepper og soltørkede tomater (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Kutt opp blomkålen i biter og varm den 5 minutter i mikro til den er myk
  2. La den hvile til den er lunken.
  3. Bruk en foodprosessor eller miksmaster til å blende blomkålen til en grynete masse
  4. Hell blomkålmassen i en bolle og bland inn egg, fetaost, krydder og soltørkede tomater
  5. spre massen utover en stekeplate med et bakeark/pizzaark under
  6. Stek bunnen på 200 grader i 15-20 minutter til bunnen er gyllen
  7. Deretter tar du på pizzafyll og evt ost på toppen
  8. Stek pizzaen til den er ferdig 10-12 minutter
    • Nyt med litt fersk ruccola, basilikum og hvitløksdressing!