Energibar (raw)
En energibar er kjempe fin å ha på lur hvis du enten trenger påfyll etter trening, du skal på tur eller bare har behov for et mellommåltid. Jeg lagrer den i kjøleskap, men ofte forsvinner den veldig fort, så jeg vet ærlig talt ikke hvor lenge den er holdbar, men i allefall et par uker. Jeg pakker mine inn i porsjonspakker i matpapir fordi det er enkelt å bare ta med seg 🙂
Du trenger ikke følge oppskriften slavisk. Bruk det du liker av bær, nøtter eller litt mørk sjokolade etc..
Inneholder både proteiner, fiber, antioksidanter, vitaminer og mineraler.. og masse god smak 😉
Dette trenger du:
- En håndfull nøtter ( feks. cashew, mandler,valnøtter ) bløtlagt 1-2 timer
- 10 dadler (ta ut sten) bløtlagt 1-2 timer
- 1 dl havregryn
- 1 dl brunt rismel el hemp
- 1 dl kokosmasse
- 4 ss chiafrø (bør legges i litt vann)
- 2 ts lucuma el yacon sirup
- 2 ts kanel
- En håndfull rosiner el tørkede bær (for eksempel goji el goldenberries)
- 4 ss kokosolje
- itt vann (fra det dadlene lå i)
Slik gjør du:
Kjør alt i en kjøkkenmaskin til en deiget masse (glatt og fin)
Bre utover i en form kledd med bakepapir til ønsket tykkelse. La det stivne i kjøleskap og skjær opp i passe biter ( jeg bruker ca 6 x 6 cm). Pakk hver bit inn i matpapir.