Frokostblanding – Müsli

Oct 7, 2013 | Frokost og lunsj, Oppskrifter

Her kan du bruke mer av det du liker, og tilsvarende mindre av det du ikke er så glad i, eller utelate helt. Dette er kun ment som en veiledning, og trenger ikke å følges slavisk! Jeg personlig er ikke så glad i tørket frukt i frokostblanding, så det dropper jeg. Her er det bare å ta det du liker best! Jeg har også strødd over kanel etter at jeg har bredt det utover i pannen, det var knallgodt!  Har du først laget dette en gang, kommer du garantert til å gjøre det igjen!

Dette trenger du:

  •  200 gram (økologiske) havregryn
  •  50 gr speltflak
  •  50 gram solsikkekjerner
  •  50 gram sesamfrø
  • 100 gram mandler (hakket)
  •  50 gram valnøtter, grovt hakket
  • 2 klyper maldonsalt – kan utelates
  • 1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)
  • 1-2 ss Agavesirup eller honning
  • 1 ss raps- eller olivenolje (kan utelates)

Slik gjør du:

Valgfritt etter at du har stekt ferdig blandingen i ovnen: tørket frukt og bær (feks eple, aprikos, tranebær, tørket blåbær, fiken)

Rør sammen alt det tørre bortsett fra tørket frukt/bær. Rør sammen eplejuice, olje og agave/honning . Bland det sammen med det tørre og rør til alt har fordelt seg.

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover. Stek blandingen midt i ovnen ved 140 grader (på vanlig over- og undervarme) i 50-60 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen cirka hvert 10-15 minutt for å få et jevnt stekt resultat.

La blandingen avkjøles, tilsett tørket frukt og bær, og hell deretter blandingen på et stort glass eller i en boks. Frokostblandingen er holdbar i ca 1 måned.