Frukt- og nøttebrød
Dette har vært en hit i julen som passer perfekt som en snack med en skive ost eller bare som den er ved siden av kaffen. Oppskriften er hentet fra Aftenpostens bakeblad “Bake” (nr 08-15). Brødet kan holde seg i kjøleskapet i flere uker, dersom en klarer å la det stå der uten å spise det opp 🙂
Dette trenger du:
- 350 g blanede nøtter
- 150 g tørkede dadler
- 250 g tørkede fiken
- 200 g rosiner
- 100 g fint speltmel/hvetemel
- 100 g grov rug
- 1 ts bakepulver
- litt salt
- 4 egg
Slik gjør du:
- Smør en brødform, og kle den med bakepapir.
- Del fiknene i to. Resten av frukten og nøttene skal være hele.
- Bland nøtter og frukt. Tilsett mel, bakepulver og salt, og bland det godt- Rør inn eggene og fyll formen
- Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 60 min.
- Legg over bakepapir hvis overflaten blir veldig mørk.
- Oppbevar brødet kaldt, da holder det seg i flere uker.