Frukt- og nøttebrød

Jan 2, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Dette har vært en hit i julen som passer perfekt som en snack med en skive ost eller bare som den er ved siden av kaffen. Oppskriften er hentet fra Aftenpostens bakeblad “Bake” (nr 08-15). Brødet kan holde seg i kjøleskapet i flere uker, dersom en klarer å la det stå der uten å spise det opp 🙂

Dette trenger du:

  • 350 g blanede nøtter
  • 150 g tørkede dadler
  • 250 g tørkede fiken
  • 200 g rosiner
  • 100 g fint speltmel/hvetemel
  • 100 g grov rug
  • 1 ts bakepulver
  • litt salt
  • 4 egg

Slik gjør du:

  • Smør en brødform, og kle den med bakepapir.
  • Del fiknene i to. Resten av frukten og nøttene skal være hele.
  • Bland nøtter og frukt. Tilsett mel, bakepulver og salt, og bland det godt- Rør inn eggene og fyll formen
  • Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 60 min.
  • Legg over bakepapir hvis overflaten blir veldig mørk.
  • Oppbevar brødet kaldt, da holder det seg i flere uker.