Grønnkålsuppe

Mar 22, 2015 | Middag, Oppskrifter

Enkel chia-pudding som mellommåltid eller frokost er enkelt å lage for deg som er på farten eller som har dårlig tid på morgen.

Dette trenger du (4-6 persjoner):

  • 3-4 fedd hvitløk (eller etter smak)
  • 1 løk
  • 1 purre
  • 4 poteter
  • 3-4 ss olje
  • ca ½ fersk chilli
  • Ca. 200 – 300 gr grønnkål (fjern de grove stilkene)
  • En halv fennikel (bruk gjerne toppene på fennikelen)
  • 1,5 liter kyllingbuljong
  • 1 dl matfløte (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  • Varm opp kjelen på lav til middels varme. Tilsett oljen.
  • Ha i hele hvitløksfedd og finsnittet løk og purre og la surre 2-3 minutter
  • Tilsett grovhakket grønnkål,  fennikel og poteter i biter. La surre et par minutter før du har i buljongen. Kok til potetene er ferdig kokte.
  • Kjøres i blender eller stavmikser.
  • Om ønskelig ta i 1 dl matfløte til slutt.
    1. Vel bekomme!