Hjemmelaget sunn sjokolade

Apr 3, 2015 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Å lage sin egen sjokolade er veldig enkelt. Ingrediensene er skånsomt og lite behandlet, og jeg bruker naturlige søtningsmidler og smakstilsetninger. Denne sjokoladen smaker ikke bare himmelsk, men er også full av sunne næringsstoffer og antioksidanter som du trygt kan nyte til en god kopp kaffe, eller når du har lyst på noe godt.

 

Sjokoladen er kjapp å lage og du kan tilsette smaker du liker, sånn som nøtter, tørket frukt, krydder, lime eller sitron, eller noe annet du synes er godt. Mulighetene er mange og det er bare å prøve seg fram. Det finnes mange tips på økosjokolade sin hjemmeside: okosjokolade.no

 

Basisoppskrift på 80% mørk sjokolade::

  • 50 gram kakaosmør
  • 1 ts vaniljepulver
  • 40 gram agave- eller yaconsirup
  • 100 gram kakaomasse

Slik gjør du:

  • Smelt kakaomassen og kakaosmøret i vannbad (kakaoen smelter ved 32°C)  Visp inn vaniljepulver og agave- eller yaconsirup.
  • Hell i former og sett kaldt. Sjokoladen stivner på ca 30 minutter.
  • I disse sjokoladene har jeg brukt bÃ¥de saft og revet skall fra økologisk sitron som smakstilsetning. Du kan bruke hva du vil – her er det bare Ã¥ være kreativ.

De holder seg best i tett boks i kjøleskapet