Mars Bars

Sep 2, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Dette er en sjokolade du virkelig kan nyte – ogsÃ¥ til hverdags! Perfekt dessert nÃ¥r du er sugen pÃ¥ noe ekstra. Men husk at nøtter og dadler har høyt energiinnhold, men ogsÃ¥ mange andre gode egenskaper som er godt for kroppen. Dette er en god sjokolade som faller i smak hos de fleste.

Oppskriften er hentet fra professionalbabe.com men oppskriften er noe modifisert og endret.

Dette trenger du:

Til nøttebunn

  • 1/2 kopp mandle
  • 1/2 kopp cashewnøtter
  • 1 ss lønnesirup
  • 3-4 ss vann

Til karamell

  • 8 dadler (romtemperatur
  • 1 ss mandelsmør
  • 2 ss vann
  • 1/2 ts vaniljepulver

Til sjokoladetrekk

  • 1/2 kopp flytende kokosnøttølje
  • 1/3 kopp kakao pulver
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • 1/2 ts vailjepulver

Slik gjør du:

  1. Start med nøttebunnen. Kjør cashewnøtter og mandler i  en foodprosessor eller mikser til nøttene har blitt en smuldret masse. Bland inn lønnesirup og vann til massen har fått en deigete konsistens. NB: deigen vil ikke henge helt sammen. Spre deigen utover et fat dekket med et lite bakepapir. Deigen bør være firkantet eller rektangulær og 1 til 1/2 cm tykk. Sett fatet i fryseren mens du lager karamellen.
  2. Ta ut steinen av alle dadlene og ta de i foodprosessoren. Bland med mandelsmør, vann og vaniljepulver til du får en myk og smidig masse. Spre massen utover nøttebunnen med en slikkepott og vær forsiktig slik at ikke nøttebunnen ødelegges. Sett fatet i fryseren igjen og la den stå minst 2 timer eller over natten.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladetrekket og rør rundt til sjokoladen er rennendende. Du kan evt blande inn mer kakao for en mer intens smaksopplevelse (smak deg til).
  4. Ta ut fatet fra fryseren og del opp i avlange stykker – hvor lange og store disse blir kan du selv avgjøre. Jeg pleier Ã¥ dele hele bunnen pÃ¥ langs for sÃ¥ Ã¥ dele pÃ¥ tvers slik at alle barene  blir like lange.
  5. Deretter dypper du en og en bar i sjokoladen til den er helt dekket. Legg baren på en rist over et bakepapir (slik at du ikke får sjokolade på benken). Disse stivner fort så hvis du vil ha topping (som gojibær, cacaonibs eller kokosnøttmasse) ør du være rask.
  6. Sjokoladene dine er ferdige og kan nytes med en gang. Oppbevar barene i en boks i fryseren (her holder de seg best).