Nøttebar

Mar 21, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Barer har blitt veldig trendy og er for mange en rask løsning etter trening eller når en er litt småsulten. Mange barer har stort innhold sukker og andre tilsetningstoffer, men det finnes også “rene” barer med få naturlige ingredienser. Likevel er det aller beste om man kan lage sine egne og ha full kontroll på alle ingredienser, og få de akkurat slik du liker de 🙂

Disse barene inneholder mye godt og sundt fett fra nøttene og sukker fra dadlene , men ikke glem at de er energirike 😉

Dette er en grunnleggende oppskrift på nøttebarer du kan oppbevare i fryser og ta med deg på trening eller spise når du trenger ekstra påfyll på tur for eksempel.

Dette trenger du:

  • 10 myke dadler (må ligge i vann over natten dersom de ikke er mye fra før)
  • 2 kopper knuste nøtter (jeg brukte en blanding av hasselnøtter, cashewnøtter og mandler. Du kan også bruke nøttemel om du ikke har tilgang på en foodprosessor eller blender)
  • 1 ss peanøttsmør (helst økologisk uten tilsatt salt)
  • gojibær, cacaonibs, kokosnøttflak eller liknende som smak i barer

Slik gjør du:

  • Mos dadler og peanøttsmør med en gaffel eller i en foodprosessor til de er en myk masse. Ha i en bolle.
  • Knus nøtter til ønsket konsistens og ha i bollen.
  • Ha gojibær, cacaonibs, kokosnøttflak eller liknende som du øsnker å tilsette i baren for smak og konsistens. Bland alle ingredienser og kna til en myk deig.
  • Spre deigen på et bakepapir og sørg for at den henger sammen. Deigen kan være ca 2 cm tykk. Lengde og bredde avgjør hvor lange barene dine vil være. Dersom du ønsker 6-7 barer bør du ha en bredde på ca 10cm og en lengde på 20 cm.
  • La deigen stå i fryseren i 1-2 timer og skjær til ønsket antall barer. Ha de i plasfolie eller bokser. Bør oppbevares i fryser.