Nøttekake med sjokolademousse

Feb 23, 2016 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Denne nøttekaken kan være en liten herlighet med kaffen en tirsdag eller i helgen. Den krever litt mer jobb enn noen andre kaker da de består av flere lag. Men en kan også droppe de øverste laget med sjokolade om du vil lage en enda sunnere variant.

Dette trenger du:

Lag 1

  • en kopp nøtter (velg en du liker godt)
  • 1/2 ts honning
  • 2ss vann

Lag 2

  • 10 dadler
  • 2ts mandelsmør

Lag 3

  • 1 avocado
  • 1 banan
  • 3ss kakao
  • 1 ts kokosnøttsukker

Lag 4

  • 1 ts kokosnøttolje
  • 1 ts kakaopulver
  • 1/2 ts lønnesirup
  • 1 klype ækologisdk vaniljepulver

Slik gjør du:

  • Lag 1 (underste laget): en kopp med nøtter (ditt eget valg) blendes i en food prosessor med 1/2 ts  honning og 2 ss med vann. Massen skal bli litt klissete og henge sammen. Legg massen flatt i en liten form (15 cm i diameter)

  • Lag 2: 10 dadler (uten sten) og 2 ts mandelsmør blandes i en blender til det er smørmykt. Legg massen over det underste laget. Sett i fryseren.

  • Lag 3: 1 avocado, 1 banan, 3 ss kakao, 1 ts kokosnøttsukker mikses med en håndmikser eller foodprosessor. Deretter helles den over i formen og står minst en time i fryseren.

  • Lag 4: Denne lages når kaken har stått en til to timer i fryseren. Bland 1 ts flytende kokosolje, 1 ts kakaopulver, 1/2 ts lønnesirup og en klype med økologisk  vanilje pulver. Hell sjokoladen over kaken og dryss gojibær, cacaonibs og bringebær over kaken.

  • Enjoy! Denne kaken holder seg fint i fryseren, men en bør ta den opp litt før den skal spises så den ikke er helt frossen 🙂