Raw sjokoladekake med 3 lag
Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift fra appen Hippilane (fra Appstore). Kaken er basert på bare naturlige ingredienser og holder seg lenge i fryseren. Perfekt når du føler et søtsug.
Dette trenger du:
Lag 1
- 1 kopp nøtter (du velger selv hvilke eller bland sammen flere ulike slag)
- 1/2 ts honning
- 2ss vann
Lag 2
- 10 dadler
- 2ts mandelsmør
Lag 3
- 1ss kokosnøttolje
- 1ss kakaopulver
- 1ss lønnesirup
- 1 klype vaniljepulver
Slik gjør du:
Lag 1: en kopp med nøtter (du velger selv hvilke eller blande flere ulike slag). Disse bør knuses med en foodprossesor eller liknende. Bland inn 1/2 ts honning og 2 ss vann. Sluttproduktet bør være som en klissete deig. Denne skal legges ned i en liten kakeform (15-20 cm i diameter)
Lag 2: 10 dadler og 2 ts mandelsmør skal mikses sammen med en foodprosessor eller med en gaffel til det er en jevn masse. Smør massen slik at det dekker det første laget.
Sett kaken i fryseren og la den stå der i minst 1 time (helst 2). Ta av kakeformen og forbered sjokoladetoppingen.
Lag 3 (sjokoladetopping): 1 ss flytende kokosnøttolje, 1 ss kakaopulver, 1 ss lønnesirup og en klype organisk vaniljepulver. Hell blandingen over kaken og topp raskt med det du øsnker (tips: bringebær, gojibær og cacaonibs)
Kaken holder seg best i fryseren og trenger ikke mer enn 5 minutter i romtemperatur før den er klar for å spises. Enjoy!