Sjokoladefudge

Feb 26, 2015 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Her er et sunnere alternativ til sjokoladesnacks når du føler søtsuget kommer. Sjokoladefudge er laget av tre ingredienser og tar kort tid å lage. Fungerer like godt som hverdagsnacks og helgekos.  Dadler har nemlig et naturlig høyt sukkerinnhold som gjør at fudgen blir søt og god.

Dette trenger du:

  • 16 dadler (anbefaler Ã¥ kjøpe myke dadler)
  • 1 ss peanøttsmør
  • 3-4 tsk kakaopulver

Slik gjør du:

  • Ta ut stenen i dadlene og putt de i en bolle. Er de harde bør de bløtlegges pÃ¥ forhÃ¥nd. Mos dadlene med en gaffel eller en stavmikser. Deretter blander du inn kakaopulver og peanøttsmør i daddelmassen. NÃ¥ har du laget din egen fudge og kan spise den som den er eller lage den til delikate kuler ved Ã¥ rulle de i kakao og/eller kokosmasse slik som pÃ¥ bildet.

  • Bør oppbevares i kjøleskapet da de blir myke hvis de er for lenge i romtemperatur.

  • Tips: Rull kulene i kakaomasse for sÃ¥ Ã¥ putte de i en form (isbitform, kakeform, sjokoladeform eller annet) for Ã¥ fÃ¥ fine figurer.