Sjokoladekake (raw)

Feb 16, 2014 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Dette er en av mine favoritter på kakefroten, og som i tillegg til å være skikkelig god også inneholder masse sunt! Jeg fant denne kaken på Sana Bona sine hjemmesider, som har massevis av supre oppskrifter 🙂

Kaken er best (synes jeg) når den har fått stå noen timer etter laging, og den er også ganske holdbar i kjøleskap, og det er jo ikke noen ulempe – det spørs bare hvor lenge den får stå i fred.

Dette trenger du:

Bunnen:

  • 6 dl mandler, bløtlagt i 2 timer
  • 2 dl pekan nøtter eller valnøtter, bløtlagt i 2 timer
  • 1/2 dl rÃ¥ agave nektar
  • 1/4- 1/2 ts rÃ¥ vaniljepulver
  • 1/2 ts fint rosa Himalayasalt (kan sløyfes) 

Fyllet:

  • 8 dl steinfrie dadler, bløtlagt i varmt vann
  • 3 dl rÃ¥ kokosolje x- virgin
  • 2 dl rÃ¥tt kakaopulver
  • 1 avokado
  • 1/4-1/2 ts rÃ¥tt vaniljepulver
  • 1 ts fint rosa Himalayasalt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

 

Bunn:

Mandler og nøtter males i en foodprosessor, ikke altfor fint. Resten blandes i for hÃ¥nd. Massen fordeles i en rund form, og trykkes litt sammen for Ã¥ sette seg. Denne “deigen” har jo ikke mye bindemiddel, sÃ¥ bunnen er litt løs.

Fyll:

Dadler (pluss litt av bløtevannet) has i foodprosessor og kjøres mykt.
Ha i resten av ingrediensene til fyllet og kjør det til en slett krem.
Bre kremen over bunnen og sett i kjøleskapet en stund til fyllet har blitt litt fast

Prøv den og bare gled deg!