Sjokoladekake (raw)
Dette er en av mine favoritter på kakefroten, og som i tillegg til å være skikkelig god også inneholder masse sunt! Jeg fant denne kaken på Sana Bona sine hjemmesider, som har massevis av supre oppskrifter 🙂
Kaken er best (synes jeg) når den har fått stå noen timer etter laging, og den er også ganske holdbar i kjøleskap, og det er jo ikke noen ulempe – det spørs bare hvor lenge den får stå i fred.
Dette trenger du:
Bunnen:
- 6 dl mandler, bløtlagt i 2 timer
- 2 dl pekan nøtter eller valnøtter, bløtlagt i 2 timer
- 1/2 dl rå agave nektar
- 1/4- 1/2 ts rå vaniljepulver
- 1/2 ts fint rosa Himalayasalt (kan sløyfes)Â
Fyllet:
- 8 dl steinfrie dadler, bløtlagt i varmt vann
- 3 dl rå kokosolje x- virgin
- 2 dl rått kakaopulver
- 1 avokado
- 1/4-1/2 ts rått vaniljepulver
- 1 ts fint rosa Himalayasalt (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Bunn:
Mandler og nøtter males i en foodprosessor, ikke altfor fint. Resten blandes i for hÃ¥nd. Massen fordeles i en rund form, og trykkes litt sammen for Ã¥ sette seg. Denne “deigen” har jo ikke mye bindemiddel, sÃ¥ bunnen er litt løs.
Fyll:
Dadler (pluss litt av bløtevannet) has i foodprosessor og kjøres mykt.
Ha i resten av ingrediensene til fyllet og kjør det til en slett krem.
Bre kremen over bunnen og sett i kjøleskapet en stund til fyllet har blitt litt fast
Prøv den og bare gled deg!