Vietnamesiske sommerruller

Mar 31, 2015 | Middag, Oppskrifter

Dette er en skikkelig hit hjemme hos oss, og et veldig godt alternativ til for eksempel taco, i og med at konseptet er litt av det samme. Det er kjempegodt, samtidig som det er sosialt å sitte med en kjele med varmtvann og klargjøre sine risplater, og dyppe de opp og ned 😉 I denne retten kan man selvfølgelig velge hva man vil av ”fyll”, så dette jeg ramser opp her, er det vi liker best.

Jeg kutter grønnsaker i stenger hvis det er mulig, skyller de, og legger det i boller.

Dette trenger du:

Ingredienser til sommerrull

  • En sprø salat
  • Avokado
  • Agurkstenger
  • Paprikastenger
  • Vårløk
  • Risvermicelli
  • Scampi
  • Chili krydder
  • Risplatene

Peanøttsaus:

  • 2 ss peanøttsmør (ordentlig peanøttsmør, som inneholder peanøtter og ikke alt annet!)
  • 1 ½ ss hoisinsaus (kan være du vil ha mer eller mindre i forhold til smak)
  • 2-3 ss soyasaus
  • vann

 

Slik gjør du:

  • Risvermicelli (legg de i kokende vann, som du trekker fra platen, og la trekke i noen minutter. Hell av vannet, og skyll i kaldt vann)
  • Rå scampi, som jeg steker kjapt med litt salt evnt med et hint av chilli krydder. Vi har også brukt svinekjøtt som er strimlet og stekt og det var også godt.
  • Risplatene gjør du klar når du sitter til bords. Ha en litt vid kjele med passe varmt vann (så du ikke brenner deg) La de ligge oppi der til de er myke, litt avhengig av type plater.
  • Det er veldig lurt og ha to tallerkner til hver person. Den ene brukes til å fylle risplatene, og den legger jeg en fuktet klut på, slik at ikke platene skal feste seg til tallerknen, den andre spiser vi hele ”herligheten” på.
  • Peanøttsaus:
    Jeg pleier å lage en peanøtt-soyasaus, ellers er det veldig godt med chilli-ingefærsaus eller sweet chilli saus, men dette går på smak 😉 Rør sammen peanøttsmør, hoisinsaus og soyasaus. Ha deretter i vann til ønsket konsistens. Jeg liker den litt rennende.
  • Da er det bare å fylle opp godsakene på risplaten, brette den sammen som en pakke og kose seg med denne fantastisk gode maten.