Eltefrie rundstykker

May 7, 2015 | Frokost og lunsj, Middag, Oppskrifter

Dette er eltefrie rundstykker som ikke skal etterheves. Den eltefrie deigen lages på vanlig måte, fordeles i muffinsbrett med en skje og stekes deretter. Kjapt, enkelt og veldig godt – og perfekte å servere til helge- og feriefrokostene. Denne oppskriften er en jeg fant på trinesmatblogg.no

Dette trenger du (12 rundstykker):

  • Ca. 250 g Fint speltmel

  • Ca. 250 g forskjellig grovt mel (tar det jeg vil ha, blir litt forskjellig hver gang)

  • Ca. 1 ts salt

  • 1/4 ts tørrgjær

  • 50 g solsikkekjerner

  • 15 g sesamfrø

  • 15 g linfrø

  • 4 dl (romtemperert) vann

Slik gjør du:

  • Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen, og bland det godt sammen. Tilsett vannet og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller lignende. Deigen skal være litt klissete, men skal ikke flyte utover (juster eventuelt med litt mer mel hvis den flyter utover). Ha pÃ¥ lokk eller plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten, ca. 10-20 timer.

  • Ca. 15-20 minutter før du skal steke rundstykkene setter du muffinsbrettet inn i kald stekovn og setter temperaturen pÃ¥ 250 grader (over- og undervarme). NÃ¥r ovnen din er varm nok tar du ut muffinsbrettet og strør litt hvetemel oppi fordypningene. Finn frem en skje og fordel deigen raskt i de 12 muffinsfordypningene. Pensle med litt vann og strø gjerne over noen frø og kjerner. Sett brettet pÃ¥ rist midt i ovnen og senk varmen til 225 grader. Stekes til rundstykkene er gylne og gjennomstekte, etter ca. 20 minutter.

  • Tips: Bruk disse rundstykkene nÃ¥r du lager supper – for eksempel denne deilige hvistløksuppen