Grønnkålchips

Feb 5, 2015 | Frisk Input, Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Her er et litt sunnere alternativ til snacks, grønnkålchips er både sunt og godt. Den sprøe snacksen tar kort tid og er utrolig enkel å lage.

Dette trenger du:

  • Grønnkål (nok til at det dekker en langpanne)
  • Litt olje (jeg bruker raps eller olivenolje)
  • krydder som salt og pepper eller noe annet du liker
    •  

    Slik gjør du:

    • Riv eller skjær bladene fra stilken. Jeg prøver å ha de i så lik størrelse som mulig, men jeg bruker alt uansett. Skyll alle grønnkålbladene i et dørslag. Du kan gjerne tørke bladene litt med et tørkepapir eller salatslynge, men ofte gidder jeg ikke å ta meg tid til det, og det går fint det også. Hell bladene opp i en bolle og bland inn oljen. Spre så bladene utover et bakebrett med et bakeark og krydre med de smakene du selv ønsker (ta heller litt for lite salt, enn for mye da kålbladene naturlig blir litt saltere i ovnen).
    • Sett ovnen på 150 -170 grader og stek bladene i 8-12 minutter nederst i ovnen.
    • Tips: jeg pleier alltid å sjekke på bladene etter fem minutter for så å sjekke de hvert andre minutt. De kan fort bli for stekt, og brente blader er ikke ønskelig.
    • Hell bladene i en bolle eller på en tallerken, de er best når de kommer ut av ovnen.  Smak alltid på bladene og krydre litt ekstra hvis du føler det er behov for det.
    • Skal du lage mer chips vil jeg anbefale å ta det i to runder, da bladene ikke blir chrispy hvis de ligger oppå hverandre.
      Disse er gode som de er som snacks eller som et crispy innslag ved siden av annen mat.
      Dig in!