Kremet sopp og pastagryte

Apr 22, 2020 | Middag, Oppskrifter

Hvis du vil spise noe som kan styrke immunforsvaret, bedre fordøyelsen og holde deg mett lenge, så digg in!

I denne retten er det brukt både brokkoli, blomkål og grønnkål som inneholder vitamin C og vitamin E som styrker immunforsvaret, kostfiber som er bra for fordøyelsen, og protein som holder oss mette lenge.

Vi burde alle bli flinkere til å inkludere mer belgfrukter i kostholdet vårt. Erter inneholder flere vitaminer og mye kostfiber og protein. Etter at vi kom over ertepasta på Rema (finnes også i en linseversjon) bruker vi nesten bare det. Smaker utrolig godt, og gjør godt for kroppen – What’s not to like!

Dette trenger du (2 porsjoner):

  • En gul løk
  • Et fedd hvitløk
  • 150 gram skivet aromasopp
  • En halv Brokkoli
  • En halv BlomkÃ¥l
  • Litt GrønnkÃ¥l
  • Pasta
  • 2-3 dl matfløte
  • 1-2 ss Creme Fraiche
  • Smør til steking
  • Salt/Pepper

Slik gjør du:

Kok pasta i henhold til oppskriften på pakken. Ta vare på noe av kokevannet.

Varm en gryte til middels varme

Stek soppen til det meste av fuktigheten er borte, tilsett litt margarin eller olje. Krydre med salt og pepper.

Tilsett finhakket løk og hvitløk.

La surre litt før du tilsetter brokkoli og blomkål i små buketter. Bruk også stilken på brokkolien (dette er faktisk den søteste delen!)

Tilsett grovhakket grønnkål.

La surre ytterligere før du tilsetter fløte, noe vann fra pastaen og creme fraiche.

La småkoke til grønnsakene har fin konsistens, smak til med salt og pepper.

Hell pasta opp i gryta, dryss over gode urter som koriander, bladpersille eller annet du synes er godt.

God appetitt

Du er kanskje også intressert i:

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...

Grillet paprikadipp (Muhammara)

Grillet paprikadipp (Muhammara)

Hvis du vil lage en dipp som passer til veldig mye, så burde du prøve denne. Denne bruker vi på brødskiva, på lompe eller som tilbehør til middag. Den er enkel å lage og holder seg lenge i...

Digg vegetarlasagne

Digg vegetarlasagne

Denne digge vegetar lasagnen passer perfekt til helge kos. Den har en god og fyldig smak og er fløyelsmyk i konsistensen. Her kan du putte oppi det du liker best av grønnsaker, og det bare å mikse...