oigwb2Dette ble raskt en favoritt hjemme. Den myke kaken med nøttebunn og karamell er perfekt til bursdag eller kanskje til helgen? Og den grønne fargen gjør denne kaken til et blikkfang i en hvilken som helst sammenheng.

 

Oppskriften er opprinnelig fra Dagens Næringslivs Smak: http://www.dn.no/smak/2015/05/28/2117/Mat/verdens-beste-p-rawfood
Deig:

  • 1 1/2 kopp mandler
  • 2 kopper rensede dadler
  • 1/2 ts havsalt

Fyll:

  • 3-4 modne avocadoer
  • 1/2 kopp kokossukker (eller litt honning og sukker)
  • saft fra 3-4 lime
  • revet limeskall fra 1 lime

limejbfHa mandlene i en kjøkkenmaskin eller foodprossesor til en grovhakket masse. Riv dadlene i biter og ha i deigen. Disse kjøres i kjøkkenmasin til en deig som henger sammen. Form deigen til en rund form (ca 8cm tykk). Alle ingrediensene til fyllet kjøres i en blender og bred over kakebunnen. Sett kaken i fryseren og la stå i ca 2 timer.

Salt karamell:

  • 2/3 kopp lønnesirup
  • 1/3 kopp kokosolje (flytende)
  • 2 ss mandelsmør
  • 3/4 ts havsalt i flak

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til konsisensen er myk. Karamellsausen heller en over limefyllet.