Smaksrik tomatsuppe

Apr 22, 2020 | Middag, Oppskrifter

Perfekt suppe som er enkel å lage på kort tid. Den tar omtrent 15 min, mens kikert/gresskar tar noe lenger tid pga stekingen.

 

Dette trenger du (6 porsjoner):

Suppen:

  • 2 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 4-5 bokser knuste tomater
  • 4-5 «fileter» røkt paprika
  • 1 ss suppebuljong (pulver)
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts sriracha saus
  • Olje
  • Salt/pepper

Kikert-/gresskarblandingen

  • 1 boks kikerter
  • 100 gram gresskarkjerner
  • 1-2 ts tørket koriander
  • 2-3 ts spisskummin
  • 3 gram salt
  • Litt olje

Slik gjør du:

  • Skyll kikertene. Bland alle ingrediensene til blandingen og legg de pÃ¥ bakepapir. Sett de inn i forvarmet ovn pÃ¥ 180-200 grader, ca 20-25 minutter. Vend pÃ¥ blandingen underveis.

  • Varm en kjele/gryte til middels varme, ha i grovhakket løk og hvitløk og la det surre et par minutter.

  • Tilsett tomater og paprika og la det hele koke et par minutter.

  • Bruk stavmikser slik at suppen blir helt jevn og fin

  • Tilsett suppebuljong, soyasaus og fløte.

  • Smak til med sriracha saus og salt/pepper slik at du fÃ¥r en suppe som passer til din smak. Husk at sriracha saus er svært sterk og kan lett ta overhÃ¥nd.

  • Serveres med et dryss av ristede kikerter/gresskar.

Du er kanskje også intressert i:

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...

Grillet paprikadipp (Muhammara)

Grillet paprikadipp (Muhammara)

Hvis du vil lage en dipp som passer til veldig mye, så burde du prøve denne. Denne bruker vi på brødskiva, på lompe eller som tilbehør til middag. Den er enkel å lage og holder seg lenge i...

Digg vegetarlasagne

Digg vegetarlasagne

Denne digge vegetar lasagnen passer perfekt til helge kos. Den har en god og fyldig smak og er fløyelsmyk i konsistensen. Her kan du putte oppi det du liker best av grønnsaker, og det bare å mikse...