Smuldrepai

Feb 24, 2022 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.

Pai innhold:

  • ca 500-600 gr frosne bær
  • 1/4 dl sukker
  • 1 ss potetmel

Smuldredeig innhold:

  • 3 dl mel
  • 4 dl havregryn
  • 8 ss sukker
  • 200 gr kjøleskapskaldt smør

Slik gjør du:

  1. Bland bær og frukt med sukker og potetmel. Dette fordeles i en paiform.
  2. Ha mel, sukker og havregryn i en bolle.
  3. Skjær smør i terninger – og bland det inn med ingrediensene i bollen. Dette steget mÃ¥ du nok bruke hendene til.
  4. Dryss smulene fra massen over bær/frukt i paiformen.
  5. Stekes i 15-20 min på 220 grader. Toppingen skal da være gylden og bærsaften skal boble.

Du er kanskje også interessert i:

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...