avokadois med cookie dough

Jul 24, 2017 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Denne isen er kremete og nydelig å nyte i sommerværet (eller inne med en kopp med kaffe). Den inneholder flere næringsstoffer enn vanlig is og er derfor et sunnere alternativ til den klassiske iskremen. Men husk likevel at kakedeigen inneholder sukker og denne kan evt. sløyfes dersom man vil ha et enda sunnere alternativ.

Dette trenger du:

  • 2 avocado

  • 150 ml kokosnøttmelk

  • 4 SS lønnesirup

  • saft fra 1/2 sitron

  • 0,5 dl smeltet smør

  • 0,5 dl kokossukker/ evt brunt sukker

  • 1-2 ss melk

  • 1,5 dl mel (jeg har brukt glutenfri melblanding)

  • 1/2 plate mørk sjokolade (jeg har brukt 70% mørk kokesjokolade)

     

Slik gjør du:

Iskrem:

  1. Miks avocado, kokosnøttmelk, lønnesirup og sitronsaft i en blender.
  2. Fordel jevnt i en boks som kan fryses.

Cookie dough:

  1. Smelt smøret.
  2. Bland sammen kokossukker, mel, melk og sjokolade med det smeltede smøret og rør til deigen er samlet.
  3. Lag små kuler av deigen som du deretter fordeler jevnt i iskremen og rør rundt for å blande de godt inn.

Sett i iskremen i fryseren over natten. Nyt den dagen etterpå. Husk at denne ikke er helt som vanlig iskrem og det kan derfor være lurt å ta den ut en halvtime før buk slik at den ikke er helt frossen.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...