Black bean brownie

Mar 14, 2021 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Dette var en skikkelig positiv overraskelse! Den er myk og saftig og mannen min sa; jo mer du spiser av den, jo mer får du lyst på!
Du burde virkelig prøve deg på denne sunne varianten som faktisk inneholder endel av både fiber og protein. Prikken over i’en er å spise den sammen med en klatt med pisket kremfløte

Dette trenger du:

  • 230 gr avrente svarte bønner
  • 3 stk. egg
  •  1 dl smeltet kokosolje
  •  15 stk. dadler uten sten
  •  1 dl kakao
  •  0.5 dl mandelmel
  •  1 ts bakepulver
  •  0.5 ts vaniljesukker
  •  1 klype salt

Slik gjør du:

  1.  Dekk en ildfast form med bakepapir og sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
  2. Skyll bønnene og kjør dem i en foodprosessor sammen med egg, kokosolje og dadler.
  3. Ha mandelmel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle, hell det i bønneblandingen og bland godt. 
  4. Fyll røren i formen og jevn den utover med en skje/slikkepott.
  5. Stekes i midten av ovnen i 15–20 minutter.
  6. Ta kaken ut av formen og la den avkjøles før servering.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...