Blomkål- og kålrabisuppe med kalkunbacon

Mar 30, 2017 | Middag, Oppskrifter

Blomkålsuppe er en gammel klassiker som mange undervurderer. Den har mange næringsstoffer, er enkel å lage og ikke minst god på smak. Her er en ny vri på den gamle klassikeren og en veldig enkel suppe å lage på travle dager.

Dette trenger du:

  • 1/2 kålrabi
  • 1 blomkål
  • 1 løk
  • 1 terning buljong (jeg har brukt kjøttbuljong, men ta det du liker selv, eller dropp det)
  • 1 pk kalkunbacon
  • 1 chili og 1 fedd hvitløk (hvis du liker litt varme i maten)

Slik gjør du:

  1. Sviss løk i kjelen til den er gyllen (ha i chili og hvitløk hvis du ønsker det)
  2. Kutt opp kålrabi og blomkål i små terninger
  3. Når løken er ferdig heller du oppi kålrabi og blomkål i kjelen. Hell i vann til det akkurat dekker over grønnsakene
  4. Smuldre i buljongterningen
    sett på lokket og la koke til grønnsakene er møre
  5. Når grønnsakene er ferdig bruker du en stavmikser til å få suppen fin og glatt
    stek kalkunbacon i en panne, riv opp og ha over bollen før servering

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...