Blomkål- og kålrabisuppe med kalkunbacon
Blomkålsuppe er en gammel klassiker som mange undervurderer. Den har mange næringsstoffer, er enkel å lage og ikke minst god på smak. Her er en ny vri på den gamle klassikeren og en veldig enkel suppe å lage på travle dager.
Dette trenger du:
- 1/2 kålrabi
- 1 blomkål
- 1 løk
- 1 terning buljong (jeg har brukt kjøttbuljong, men ta det du liker selv, eller dropp det)
- 1 pk kalkunbacon
- 1 chili og 1 fedd hvitløk (hvis du liker litt varme i maten)
Slik gjør du:
- Sviss løk i kjelen til den er gyllen (ha i chili og hvitløk hvis du ønsker det)
- Kutt opp kålrabi og blomkål i små terninger
- Når løken er ferdig heller du oppi kålrabi og blomkål i kjelen. Hell i vann til det akkurat dekker over grønnsakene
- Smuldre i buljongterningen
sett på lokket og la koke til grønnsakene er møre - Når grønnsakene er ferdig bruker du en stavmikser til å få suppen fin og glatt
stek kalkunbacon i en panne, riv opp og ha over bollen før servering
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...