Daddelmarsipan
Dersom du vil ha skikkelig god snacks som er litt sunnere bør du prøve å lage denne enkle oppskriften på daddelmarsipan. Her er det to hovedingredienser, mandler og dadler. Mulig du må bruke noe væske (jeg brukte saften fra appelsin denne gangen) som eggehvite eller vann for å få ønsket konsistens. At to ting kan smake så godt sammen er nesten helt utrolig!
Hvis du, som meg, i tillegg velger å ha mørk sjokolade rundt (70%) blir dette uslåelig snacks!
Bare husk at snacks bør spises som det, i små mengder og nytes i øyeblikket.
Dette trenger du til daddelmarsipan:
- 200 g mandelmel, eller mandler som jeg kjører til mel i en foodprosessor
- 100 g dadler uten stein
Forslag til pynt:
- Tuttifrutti strøssel
- Kakaonibs
- Kakao
Slik gjør du:
- Ta steinen ut av mandlene
- Kjør mandler til mandelmel i en foodprosessor (dersom du ikke bruker ferdig mandelmel)
- Ha oppi dadlene og kjør dette til en masse med ønsket konsistens. Dersom den er for tørr har du i litt væske (mindre enn du tror, og ta litt og litt) som eggehvite, vann eller som meg appelsinsaft. Prøv deg frem til du blir fornøyd.
- Lag ønsket form på marsipanen.
Sjokoladetrekk:
Smelt mørk sjokolade (minst 70%) over vannbad. Ta sjokolade på deler eller på hele marsipanen. Ta på strøssel eller annet du vil ha på mens sjokoladen ennå er flytende.
NYYYYT!
Du er kanskje også interessert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...