Digg vegetarlasagne

Apr 10, 2021 | Middag, Oppskrifter

Denne digge vegetar lasagnen passer perfekt til helge kos. Den har en god og fyldig smak og er fløyelsmyk i konsistensen. Her kan du putte oppi det du liker best av grønnsaker, og det bare å mikse og trikse som du selv ønsker.  Denne er inspirert av lasagnevarianten som stod i bladet Ren Mat hvor dette var en av flere oppskrifter av Hanne-Lene Dahlgren. Sjekk ut boken hennes “En skikkelig digg kokebok 2” hvor du finner oppskriften til digg vegetar lasagne. Jeg har alle hennes tre bøker og elsker de!

Kommer garantert til å lage denne flere ganger! Jeg tenker også at denne lasagnen må være lett å servere til noen som kanskje ikke er så vant til vegetarmat.

Dette trenger du:

Grønnsaker:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 rødløk, finhakket
  • 2 gulrøtter, delt i små terninger
  • 3 stilker stangselleri
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts timian
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts tørket salvie
  • 1 ts chiliflak (valgfritt)
  • 3 hvitløksfedd, finhakket (ta mer dersom du ønsker sterkere smak)
  • 2 bokser hermetiske tomater (780 gr) Jeg brukte passata, den er helt glatt i konsistensen
  • 1 ½ terning grønnsaksbuljong
  • 1 boks røde linser, skylt (230 gram)
  • 70 gram grønnkål, skylt og grovhakket uten stilk
  • 200 gram sopp, skives
  • 1 dl vann
  • pepper

Rød Pesto:

  • 2 ss olivenolje (eller annen god olje)
  • 6 ss soltørket tomater i olje på glass, grovhakket
  • 50 gram valnøtter
  • Ca 20 basilikumblader

Hvit saus:

  • 7 dl melk eller usøtet soyamelk
  • 4 ss maisenna
  • 2-3 ss smør
  • Salt og pepper

Annet:

  • 8-10 lasagneplater (så det holder til hele formen)
  • Ca 100 gram revet ost til topping (valgfritt)
  • Frisk basilikum

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 225°C på over- og undervarme
  • Start med grønnsaker. Varm olje i en stor gryte på middels varme.
  • Ha i rødløk og hvitløk og la den frese i et par minutter til det er blankt. Ha i stangselleri, gulrøtter og krydder og la alt steke til grønnsakene er møre.
  • Stek soppen i tørr panne til all fukt er ute og tilsett deretter noe smør, salt og pepper. Sett til side.
  • Lag pesto: ha alle ingrediensene i en bolle som passer til stavmikser. Kjør til en tykk grøt.
  • Bland pesto i gryten med grønnsaksmiksen og tilsett resten av ingrediensene. Smak eventuelt til med mer krydder. La dette stå på svak varme til det skal has i formen.
  • Lag hvit saus: ha melk og maisenna i en kjele og rør med en visp under oppvarming. Tilsett smøret når melet har blandet seg godt med melken. La sausen småkoke i 5 minutter under omrøring til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper.
  • Finn frem en lasagneform (ca 30 x 20 cm). Fordel 1/3 av fyllet i bunnen og dekk med lasagneplater, deretter 1/3 av sausen. Gjør det samme en gang til og avslutt med resten av fyllet og til slutt resten av sausen. Topp med revet ost (valgfritt).
  • Stek lasagnen midt i ovnen i 35-45 min uten at den blir svidd i toppen. Sjekk at lasagneplatene er myke med en kniv eller gaffel. La lasagnen avkjøles ca 10-15 min før servering slik at lasagnen får satt seg i formen.
  • Topp gjerne med frisk basilikum før servering. Smaker godt med en salat ved siden av. Ved siden av hadde vi limedressing – oppskrift til denne finner du her
  • Nyt denne digge vegetar lasagnen!

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...