Favorittformen med alt som er digg

Sep 25, 2020 | Middag, Oppskrifter

Denne retten er utrolig god og er hentet fra «en skikkelig digg kokebok» av Hanne-Lene Dahlgren. Her får du mye smak med både syrlig, søtt og sprøtt og jeg tror mange vil like den – fordi den rett og slett er digg!

Retten består av flere arbeidsoperasjoner, men hver del må karakteriserer som enkel å lage. Den er proppa med gode råvarer som gir både vitaminer, mineraler, proteiner og fiber, så her er det masse gode byggeklosser til kroppen din.

Dette trenger du:

Syltet rødløk:

1 rødløk

2 ss 7% eddik (evnt. eplesidereddik)

½ dl sukker

1 dl vann

 

Quinoamiks

2 ss olje (jeg bruker oliven eller raps)

½ gul løk, hakket

2-3 hvitløksfedd, hakket eller revet

1 buljongterning eller 1 ss fond

3 dl vann

2 dl hermetiske hakkede tomater

2 dl hvit quinoa

1-2 ss chilikrydder

½ ss spisskummen

1 boks sorte bønner, skylt

1 boks mais, skylt

Salt og pepper

1 lime, saften av

½ potte koriander, grovhakket med stilk og blad

 

Limedressing:

150 gr crem fraiche

1 lime, saften av

1 grønn jalapeno, hakket, eller 4-5 syltet jalapeno

2 never frisk koriander

½ ts salt

 

Søtpotetbåter med marinade:

2 medium store søtpoteter

 3 ss olje (jeg bruker rapsolje)

3 ss lønnesirup eller honning

¼ – ½ ts paprikakrydder eller røkt paprikakrydder

½ ts salt

½ lime, saften av

 

Topping:

100 gr fetaost, grovhakket

1 mango blandet med feks ½ chili

Korianderblad

Limebåter

 

 

 

Slik gjør du:

Fremgangsmåte syltet rødløk:

  • Bland vann, sukker og eddik i en kjele. Kok opp og la koke til sukkeret er oppløst
  • Kutt løken i tynne skiver
  • Legg løken i en tett beholder og hell laken over
  • Etter ca en halv time er løken ferdig, men det er ikke noe fasit pÃ¥ det. Du kan spise den før, og du kan definitivt spise den etter mange dager. Jeg synes det er fint Ã¥ lage en stor dose nÃ¥r jeg først gjør det for dette er veldig godt Ã¥ ha til forskjellige retter, eller pÃ¥ brødskiva.

Fremgangsmåte quinoamiks:

  • Stek løken blank i et par minutter, tilsett hvitløk og stek videre i ca 1 minutt
  • Ha i buljong, vann hermetiske tomater, quinoa, chilikrydder og spisskummen. La smÃ¥koke under lokk i ca 15 minutter. Ikke la det koke for hard for da fordamper for mye av vannet før quinoaen er ferdig
  • NÃ¥r quinoaen er myk og all væske er fordampet tilsetter du bønner og mais. Smak til med salt og pepper. Rør inn koriander og lime.

 

Fremgangsmåte søtpotetbåter :

  • Sett ovnen pÃ¥ 225 °C
  • Vask søtpotetene og skjær dem pÃ¥ langs, deretter i passende store bÃ¥ter (ikke fjern skallet, det blir mykt under steking og kan spises)
  • Bland sammen marinaden og vend søtpotetene i den, enten i skÃ¥l eller i en pose som du rister dem i.
  • Legg søtpotetene i form, evnt pÃ¥ et bakepapir pÃ¥ et stekebrett. Stekes i 25-30 minutter til du lett kan stikke en gaffel gjennom søtpoteten.
  • Flytt eventuelt bÃ¥tene over i en ildfast form du vil servere dem i. Press limesaft over bÃ¥tene.
  • Legg quinoamiksen oppÃ¥ søtpotetbÃ¥tene og topp med fetaost.
  • Stekes øverst i ovnen i 5-10 minutter til osten er varm

Fremgangsmåte limedressing:

  • Bland alt godt med en stavmikser

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...