Favorittformen med alt som er digg
Denne retten er utrolig god og er hentet fra «en skikkelig digg kokebok» av Hanne-Lene Dahlgren. Her får du mye smak med både syrlig, søtt og sprøtt og jeg tror mange vil like den – fordi den rett og slett er digg!
Retten består av flere arbeidsoperasjoner, men hver del må karakteriserer som enkel å lage. Den er proppa med gode råvarer som gir både vitaminer, mineraler, proteiner og fiber, så her er det masse gode byggeklosser til kroppen din.
Dette trenger du:
Syltet rødløk:
1 rødløk
2 ss 7% eddik (evnt. eplesidereddik)
½ dl sukker
1 dl vann
Quinoamiks
2 ss olje (jeg bruker oliven eller raps)
½ gul løk, hakket
2-3 hvitløksfedd, hakket eller revet
1 buljongterning eller 1 ss fond
3 dl vann
2 dl hermetiske hakkede tomater
2 dl hvit quinoa
1-2 ss chilikrydder
½ ss spisskummen
1 boks sorte bønner, skylt
1 boks mais, skylt
Salt og pepper
1 lime, saften av
½ potte koriander, grovhakket med stilk og blad
Limedressing:
150 gr crem fraiche
1 lime, saften av
1 grønn jalapeno, hakket, eller 4-5 syltet jalapeno
2 never frisk koriander
½ ts salt
Søtpotetbåter med marinade:
2 medium store søtpoteter
 3 ss olje (jeg bruker rapsolje)
3 ss lønnesirup eller honning
¼ – ½ ts paprikakrydder eller røkt paprikakrydder
½ ts salt
½ lime, saften av
Topping:
100 gr fetaost, grovhakket
1 mango blandet med feks ½ chili
Korianderblad
Limebåter
Slik gjør du:
Fremgangsmåte syltet rødløk:
- Bland vann, sukker og eddik i en kjele. Kok opp og la koke til sukkeret er oppløst
- Kutt løken i tynne skiver
- Legg løken i en tett beholder og hell laken over
- Etter ca en halv time er løken ferdig, men det er ikke noe fasit på det. Du kan spise den før, og du kan definitivt spise den etter mange dager. Jeg synes det er fint å lage en stor dose når jeg først gjør det for dette er veldig godt å ha til forskjellige retter, eller på brødskiva.
Fremgangsmåte quinoamiks:
- Stek løken blank i et par minutter, tilsett hvitløk og stek videre i ca 1 minutt
- Ha i buljong, vann hermetiske tomater, quinoa, chilikrydder og spisskummen. La småkoke under lokk i ca 15 minutter. Ikke la det koke for hard for da fordamper for mye av vannet før quinoaen er ferdig
- Når quinoaen er myk og all væske er fordampet tilsetter du bønner og mais. Smak til med salt og pepper. Rør inn koriander og lime.
Fremgangsmåte søtpotetbåter :
- Sett ovnen på 225 °C
- Vask søtpotetene og skjær dem på langs, deretter i passende store båter (ikke fjern skallet, det blir mykt under steking og kan spises)
- Bland sammen marinaden og vend søtpotetene i den, enten i skål eller i en pose som du rister dem i.
- Legg søtpotetene i form, evnt på et bakepapir på et stekebrett. Stekes i 25-30 minutter til du lett kan stikke en gaffel gjennom søtpoteten.
- Flytt eventuelt båtene over i en ildfast form du vil servere dem i. Press limesaft over båtene.
- Legg quinoamiksen oppå søtpotetbåtene og topp med fetaost.
- Stekes øverst i ovnen i 5-10 minutter til osten er varm
Fremgangsmåte limedressing:
- Bland alt godt med en stavmikser
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...