Grillet paprikadipp (Muhammara)

Aug 5, 2021 | Middag, Oppskrifter

Hvis du vil lage en dipp som passer til veldig mye, så burde du prøve denne. Denne bruker vi på brødskiva, på lompe eller som tilbehør til middag. Den er enkel å lage og holder seg lenge i kjøleskapet. Den piffer rett og slett opp mange måltider.

Dette trenger du:

  • Ca 5 spisspaprika (eller vanlig paprika)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 chili, finhakket eller ½-1 ts chiliflak
  • 1 – 2 hvitløksfedd, hakket, revet eller presset
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss tahini
  • 12 ss (1,8 dl) olivenolje
  • Ca 80 gr. valnøtter
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

  1. Del paprika i to og rens.
  2. Stek paprika i tørr panne eller bruk grill.
  3. Del paprika i mindre biter og ha det i foodprosessor sammen med resten av ingrediensene.
  4. Kjør til passe konsistens.

Du er kanskje også interessert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...