Grillet paprikadipp (Muhammara)
Hvis du vil lage en dipp som passer til veldig mye, så burde du prøve denne. Denne bruker vi på brødskiva, på lompe eller som tilbehør til middag. Den er enkel å lage og holder seg lenge i kjøleskapet. Den piffer rett og slett opp mange måltider.
Dette trenger du:
- Ca 5 spisspaprika (eller vanlig paprika)
- 1 ts paprikapulver
- 1 chili, finhakket eller ½-1 ts chiliflak
- 1 – 2 hvitløksfedd, hakket, revet eller presset
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss tahini
- 12 ss (1,8 dl) olivenolje
- Ca 80 gr. valnøtter
- ½ ts salt
Slik gjør du:
- Del paprika i to og rens.
- Stek paprika i tørr panne eller bruk grill.
- Del paprika i mindre biter og ha det i foodprosessor sammen med resten av ingrediensene.
- Kjør til passe konsistens.
Du er kanskje også interessert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...