Grønn one pot pasta med brokkoli og grønnkål

Aug 23, 2020 | Middag, Oppskrifter

Hanne-Lene Dahlgren har skrevet kokeboken «en skikkelig digg kokebok». Det er i denne boka jeg har funnet oppskriften (med noen få egne tilpasninger) til denne veldig gode one pot pasta´n som ble laget i løpet av 15 min inkludert kutting!

Den smaker godt og gjør godt for kroppen med supergrønnsakene brokkoli og grønnkål.

Kål er noe vi må rydde plass til på tallerken så ofte vi kan! Kål er en svært god kilde til vitamin C og fiber. Fiber både metter og bidrar til god tarmhelse. Stadig mer forskning viser at god tarmflora er viktig for et godt immunsystem og at et tilstrekkelig inntak av fiber spiller en sentral rolle.

Denne mettende, digge retten må du bare prøve!

Dette trenger du:

  • 1 liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 250 gr pasta feks penne (jeg brukte ertepasta fra Rema)
  • 1 medium stor brokkoli
  • Ca 2 never oppkutta grønnkål
  • 1 gul løk (hakket)
  • 3 fedd hvitløk (hakket)
  • ½ ts chiliflak
  • 200 gr sopp i skiver (jeg brukte aromasopp)
    ————
  • 1 dl kokosmelk (eller matfløte)
  • 50 gr revet parmesan
  • 3 ss hakket basilikum (eller så mye du liker)
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Vask og kutt brokkoli i biter.
  2. Ha alle ingredienser på listen til og med sopp i en stor kjele og la koke i 10 minutter. Rør ofte.
  3. Tilsett kokosmelk, parmesan og basilikum. Kok ytterligere i 3 minutter.
  4. Smak til med pepper og evntuelt sitronsaft

Jeg elsker grønnkålchips, så det ble servert ved siden av gryten. Oppskrift på grønnkålchips finner du her

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...