Grønnsakssuppe med tomater, grønnkål og bønner
Den første kommentaren fra mannen min når han prøvde denne suppen var; oi, dette var en utrolig god suppe! Sånt er gøy å høre 🙂
Dette er en deilig varmende suppe inspirert av @frutimian. Den smaker utrolig godt og i tillegg gjør den godt for kroppen!
I denne suppen har du massevis av råvarer som er bra for immunforsvaret, proteiner fra bønner, antioksidanter, vitaminer og mineraler fra grønnsakene og fiber som bidrar til god tarmhelse – her er det bare å sette i gang å lage!
Dette trenger du (4 persjoner):
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stilker stangselleri
- 1 rød chili (eller etter smak)
- 2 ss olivenolje
- 3 gulrøtter
- 1 rød paprika
- 1 1/2 l vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong eller tilsvarende mengde -fond
- 250 g cherrytomater
- 1 boks, 400 g, hermetiske hvite bønner
- 1 boks, 400 g, hermetiske kidneybønner
- 1/4 blomkålhode
- 100 g grønnkål
- 2 ss soyasaus
- ca. 1 ts salt (kommer litt an på hvor mye salt det er i buljongen, hvis du bruker det)
- nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og chili. Jeg pleier å fjerne frøene på chilien før den finhakkes fordi jeg synes jeg har mer kontroll på hvor sterkt det blir uten frø.
- Ha alt i en gryte sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.
- Skrell gulrøttene. Paprika og gulrøtter skjæres i terninger. Skjær blomkålen i i små biter.
- Ha alt i gryten sammen med vannet og buljongterningene eller fonden som du bruker.
- Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
- Ha i cherrytomatene og la det koke i 3 minutter til.
- Hell både de hvite bønnene og kidneybønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Snitt opp grønnkålen i tynne strimler. Ha dette i gryten og kok opp.
- Ha i soyasausen, salt og pepper og smak til.
Jeg synes det smaker veldig godt med grove rundstykker ved siden av
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...