Grønnsakssuppe med tomater, grønnkål og bønner

Sep 30, 2020 | Middag, Oppskrifter

Den første kommentaren fra mannen min når han prøvde denne suppen var; oi, dette var en utrolig god suppe! Sånt er gøy å høre 🙂

Dette er en deilig varmende suppe inspirert av @frutimian. Den smaker utrolig godt og i tillegg gjør den godt for kroppen!

I denne suppen har du massevis av råvarer som er bra for immunforsvaret, proteiner fra bønner, antioksidanter, vitaminer og mineraler fra grønnsakene og fiber som bidrar til god tarmhelse – her er det bare å sette i gang å lage!

Dette trenger du (4 persjoner):

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 rød chili (eller etter smak)
  • 2 ss olivenolje
  • 3 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 1/2 l vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong eller tilsvarende mengde -fond
  • 250 g cherrytomater
  • 1 boks, 400 g, hermetiske hvite bønner
  • 1 boks, 400 g, hermetiske kidneybønner
  • 1/4 blomkålhode
  • 100 g grønnkål
  • 2 ss soyasaus
  • ca. 1 ts salt (kommer litt an på hvor mye salt det er i buljongen, hvis du bruker det)
  • nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og chili. Jeg pleier å fjerne frøene  på chilien før den finhakkes fordi jeg synes jeg har mer kontroll på hvor sterkt det blir uten frø.
  2. Ha alt i en gryte sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i 3-4 minutter.
  3. Skrell gulrøttene. Paprika og gulrøtter skjæres i terninger. Skjær blomkålen i i små biter.
  4. Ha alt i gryten sammen med vannet og buljongterningene eller fonden som du bruker.
  5. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
  6. Ha i cherrytomatene og la det koke i 3 minutter til.
  7. Hell både de hvite bønnene og kidneybønnene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Snitt opp grønnkålen i tynne strimler. Ha dette i gryten og kok opp.
  8. Ha i soyasausen, salt og pepper og smak til.
    Jeg synes det smaker veldig godt med grove rundstykker ved siden av

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...