Mettende og god salat

Apr 9, 2017 | Middag, Oppskrifter

Salat kan by på mange spennende smaker, enten som tilbehør ved siden av annen mat, eller som hovedrett. Bruk fantasien og prøv deg fram, det finnes så utrolig mange gode kombinasjoner. Her kommer jeg med en enkel og mettende variant, som egner seg godt som hovedrett.

Dette trenger du:

  • Hjertesalat
  • Agurk
  • Cherrytomater
  • Grapefrukt
  • Cashewnøtter
  • Roastbeaf (eller kylling, kalkun eller svin)

Slik gjør du:

  1. Skjer hjertesalat i strimler og deretter en gang på tvers
  2. Cherrytomatene deles i fire båter
  3. Agurk deles i fire og deretter tynne skiver
  4. Grapefrukten skrelles for så å deles i små terninger
  5. Cashewnøttene ristes i tørr panne på middels varme til de får litt farge, deretter spres de utover salaten
  6. Dander salaten og legg kjøttet på siden (eller på toppen)
  7. Ha over dressing etter egen smak, en god balsamico synes jeg passer godt her.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...