Mettende tomatsuppe med mer proteiner

Aug 17, 2020 | Middag, Oppskrifter

En deilig og mettende tomatsuppe som er full av vitaminer, mineraler og antioksidanter.  Enkel å lage og skikkelig god på smak. Bønnene er en god kilde til proteiner og bidrar sammen med gulrot med fiber som bra for tarmen. Antioksidanter fra både tomatene og gulrøtter gjør dette til en liten immunforsvarsbombe!

Dette trenger du:

  • 2 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 4 bokser knuste tomater
  • 1 terning grønnsakbuljong
  • 1-2 ss soyasaus
  • ½ hakket chili
  • 1 boks hvite bønner (eller andre bønner eller linser)
  • 3 gulrøtter
  • Olje
  • Salt/pepper
  • Valgfritt: vegetarboller (det har jeg valgt) eller ander kjøttboller

Slik gjør du:

  1. Varm en kjele/gryte til middels varme, ha i grovhakket løk, hvitløk og chili og la det surre et par minutter.
  2. Tilsett tomater, hakkede gulrøtter og buljonterning. La det koke til gulrøttene er møre.
  3. Tilsett bønner
  4. Bruk stavmikser slik at suppen blir helt jevn og fin.
  5. Smak til med pepper evnt juster med vann for ønsket konsistens.
  6. Ha i vegetar boller eller andre kjøttboller dersom du ønsker det

    Serveres gjerne med kokt egg og grove rundstykker

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...