Minestronesuppe
En utrolig deilig og smaksrik suppe proppet med vitaminer, mineraler og antioksidanter, og i tillegg er den billig å lage – det er et kupp på alle måter!
I denne suppen, som jeg har funnet i boken Grønnsakskokeboka av Stian Floer og Tom Victor Gausdal, er det bare å bruke de grønnsakene du liker best og har for hånden, men ofte går bønner, tomat og pasta igjen i de forskjellige variantene.
Dette trenger du:
- 1 løk
- 2 hvitløkfedd
- Olje til å steke i (jeg bruker ofte raps eller olivenolje)
- 2 ts hakket chili
- 2 stilker stangselleri
- 2 gulrøtter
- 400 gr. hakkede tomater
- 8 dl grønnskskraft
- 150 gr. Kokt pasta (jeg brukte linsepasta fra Rema)
- 200 gr. Aspargesbønner eller brokkoli
- 2 dl. Grovhakket svartkål eller grønnkål
- 100 gr. Kokte bønner eller linser (her går det fint å bruke hermetiske, hvis ikke må du huske å bløtlegge bønnene over natten og kaste bløtleggingsvannet!)
- 2 ss hakkede urter (ta det du liker best, jeg brukte koriander, men du kan bruke salvie, gressløk, persille og basilikum)
Slik gjør du:
Fres løk og hvitløk i olje. Ha i chili, selleri, gulrøtter og tomater og fres videre til grønnsakene faller litt sammen. Fyll på med kraft og la det småputre i 30 minutter. Tilsett pasta og resten av grønnsakene. Kok videre til pastaen er ferdig og smak til med salt og pepper
Servering:
Topp suppa med urtene, eventuelt revet parmesan og godt brød.
Tips: Har du gamle tørre parmesanskalker kan du la disse koke med i suppa. Det gir masse god smak!
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...