Minestronesuppe

May 12, 2020 | Frisk Input, Middag, Oppskrifter

En utrolig deilig og smaksrik suppe proppet med vitaminer, mineraler og antioksidanter, og i tillegg er den billig å lage – det er et kupp på alle måter!

I denne suppen, som jeg har funnet i boken Grønnsakskokeboka av Stian Floer og Tom Victor Gausdal, er det bare å bruke de grønnsakene du liker best og har for hånden, men ofte går bønner, tomat og pasta igjen i de forskjellige variantene.

Dette trenger du:

  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • Olje til Ã¥ steke i (jeg bruker ofte raps eller olivenolje)
  • 2 ts hakket chili
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 gulrøtter
  • 400 gr. hakkede tomater
  • 8 dl grønnskskraft
  • 150 gr. Kokt pasta (jeg brukte linsepasta fra Rema)
  • 200 gr. Aspargesbønner eller brokkoli
  • 2 dl. Grovhakket svartkÃ¥l eller grønnkÃ¥l
  • 100 gr. Kokte bønner eller linser (her gÃ¥r det fint Ã¥ bruke hermetiske, hvis ikke mÃ¥ du huske Ã¥ bløtlegge bønnene over natten og kaste bløtleggingsvannet!)
  • 2 ss hakkede urter (ta det du liker best, jeg brukte koriander, men du kan bruke salvie, gressløk, persille og basilikum)

Slik gjør du:

Fres løk og hvitløk i olje. Ha i chili, selleri, gulrøtter og tomater og fres videre til grønnsakene faller litt sammen. Fyll på med kraft og la det småputre i 30 minutter. Tilsett pasta og resten av grønnsakene. Kok videre til pastaen er ferdig og smak til med salt og pepper

 

Servering:

Topp suppa med urtene, eventuelt revet parmesan og godt brød.

Tips: Har du gamle tørre parmesanskalker kan du la disse koke med i suppa. Det gir masse god smak!

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...