Poke med søtpotet og avocado

May 18, 2020 | Frisk Input, Middag, Oppskrifter

En ny vegetarrett i min verden som smaker utrolig godt. Proppfull av gode grønnsaker som gir oss mange vitaminer, mineraler og fiber men også avocado som kan knyttes til lavere blodsukker og ikke minst til å senke kolesterolet. Her er det bare å fråtse!

Igjen har jeg fått inspirasjon fra Grønnsakskokeboka til Tom Victor Gausdal og Stian Floer når jeg lagde denne retten. Her står man selvfølgelig fritt til å velge akkurat de grønnsakene man liker best, men jeg elsker søtpotet og den gjør seg ekstra godt her synes jeg. Sausen gjør jo mye av retten så jeg sier bare: gled deg!

Dette trenger du:

Dressing:

  • 1 ss sesamfrø
  • 1 dl østerssaus
  • Saften av 1 lime
  • 1 ts sesamolje
  • Litt vann
  • 1 ts finhakket ingefær
  • 1 ts chilisaus (feks. Sriracha)

Poke Bowl:

  • 1 søtpotet
  • ¾ blomkål
  • 50-100 gr. Sellerirot
  • 2 avocado
  • 2 stilker vårløk
  • ½ agurk
  • ¾ rød chili (kan kuttes ut dersom det blir for hot)
  • 1 liten potte frisk koriander eller andre urter du liker
  • Litt chilikrydder
  • Kokt grov ris (jeg bruker byggris)

Slik gjør du:

Dressing:

Rist sesamfrøene i tørr panne på middels varme til de får litt farge. Visp sammen ingrediense til dressingen og spe med litt vann til passe konsistens. Rør inn sesamfrøene rett før servering.

 

Skrell søtpoteten, skjær den i biter og kok den mør. Høvle blomkålen tynt (eller bruk kniv) og skjær sellerirot i tynne strimler. Grovhakk koriander og skjær avokado i terninger. Snitt resten av grønnsakene tynt.

 

Servering:

Legg risen i midten av bollen. Anrett grønnsakene rundt for seg. Dryss over litt chilikrydder og evnt. litt salt. Hell til slutt over dressingen.

 

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...