Rødbete- og quinoaburger med søtpotetsalat og sitrondressing

Mar 6, 2021 | Middag, Oppskrifter

Skikkelig gode burgere som er saftig inni og crispy utenpå. Sammen med en deilig salat og en frisk dressing ble dette et utrolig godt måltid som ble tatt i reprise ganske kjapt igjen. Takk til Adams matkasse for inspirasjon.

Jeg vil gjerne slå et slag for mer bruk av rødbet i kosten! Rødbete er full av antioksidanter, et høyt innhold av kostfiber, er en kilde til folat og kalium,  samt masse annet som kroppen har godt av.

Norge er et svært gunstig land å dyrke beter i, så her snakker vi om en kortreist kraftpakke som det bare er å inkludere i kosten så ofte vi kan!

Dette trenger du:

  • 3 stk rødbeter (ca 300 gr)
  • Ca 400 gr kokt quinoa (jeg bruker ca 150 gr ukokt quionoa som jeg koker selv)
  • 2 stk egg
  • Ca 3-4 ts tacokrydder (dette må smakes til)
  • 2 stk søtpotet
  • 100 gr spinat
  • 40-50 gr mandler, grovhakket (kan sløyfes)
  • ½ granateple, bruke kun frøene
  • 100 gr fetaost
  • 1 dl finsiktet mel
  • 1 stk sitron
  • 1 ss honning (eller annen flytende søtning)
  • Salt
  • Pepper
  • Olje

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft
  2. Skrell og riv rødbetene grovt på et rivjern (NB! rødbeter inneholder mye farge så det er lurt å bruke både hansker og forkle for å unngå at du får røde hender eller flekker på klærne)

Ovnsbakt søtpotet

  1. Skyll og skrubb søtpotetene, og kutt dem i store terninger. Fordel søtpotetterningene på et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Stekes i ovnen i omtrent 20 minutter eller til terningene er gjennomstekte og litt gyldne.
  2. Bland de revne rødbetene sammen med den kokte quinoaen. Ha i eggene, melet, ønsket mengde tacokrydder, salt og pepper. Smak til.

Steke burgerne

  1. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje.
    Bruk en spiseskje til å forme små kaker av rødbete- og quinoablandingen, og press kakene litt flate i pannen. Stek burgerne i 2-3 minutter på hver side, eller til de har en jevn og gyllen stekeskorpe og er gjennomvarme.

Sitron- og honningdressing

  1. Bland saften fra sitronen sammen med 2 ss olivenolje (eller annen olje du liker) i en skål. Smak til med honning og litt salt og pepper.

Søtpotetsalat

  1. Skyll spinaten og bland den sammen med søtpotetterningene, de hakkede mandlene og granateplekjernene. Topp med fetaost.

Jeg serverer dressingen ved siden av slik at alle kan ta så mye de selv ønsker.

Du er kanskje også interessert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...