Saftig baked oats med gulrot og mandelkaramellsaus

Aug 9, 2021 | Frokost og lunsj, Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Baked Oats har blitt en klar favoritt hjemme. Den er enkel Ã¥ lage og perfekt som en hverdagstreat – eller til frokost ogsÃ¥. Denne varianten er med gulrot med mandelkaramellsaus over. Fantastisk god og veldig enkel Ã¥ lage. Denne rommer en hel ildfast form, men kan halveres dersom man ønsker en mindre mengde.

Dette trenger du til baked oats:

  • 1 kg gulrøtter
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl melk (jeg bruker havremelk)
  • 2 ss kanel
  • 2 ss kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl mandelmel (denne kan sløyfes men man bør da justere mengde melk til en dl mindre)
  • 4 moste bananer

Mandelkaramellsaus:

  • 4 ss mandelsmør
  • 0,5 – 1 dl havremelk – du kan ogsÃ¥ bruke soya. (Bruk mer for Ã¥ fÃ¥ en mer rennende konsistens)
  • 2-3 ss lønnesirup (smak deg til hvor søt du ønsker den)

Slik gjør du:

  1. Sett på ovnen på 200 grader.
  2. Hell i havregryn i blender og kjør disse til de er blitt mindre – om du ønsker mer tekstur kjører du de bare mindre i blender. Hell over i en bolle.
  3. Mos bananene i blender, eller med stavmikser til de er helt smooth og hell over i bollen.
  4. Gulrøtter bør raspes eller kjøres i en foodprosessor med tilpasset redskap slik at de blir raspet i små biter. Jo mindre jo bedre. Gulrøttene helles så over i bollen.
  5. Bland resten av det tørre og melken i bollen og rør om til alt er godt blandet.
  6. Hell blandingen over i en stor ildfast form med et bakepapir. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 40-45 minutter.
  7. Ta formen ut av ovnen og la den kjøle seg litt ned. Den er mykere første dag enn de neste dagene. Jeg lar denne stå i kjøleskapet i opp til 5-6 dager. Da kan jeg ta et stykke når jeg ønsker dette.

Slik lager du mandelkaramellsaus:

Bland alt i en blender til den er smooth. Tilsett mer mandelsmør for å få den tykkere eller mer melk for å få den tynnere. Denne kan du fint ha stående i kjøleskapet i en uke.

Du er kanskje også interessert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...