Saftig baked oats med gulrot og mandelkaramellsaus
Baked Oats har blitt en klar favoritt hjemme. Den er enkel Ã¥ lage og perfekt som en hverdagstreat – eller til frokost ogsÃ¥. Denne varianten er med gulrot med mandelkaramellsaus over. Fantastisk god og veldig enkel Ã¥ lage. Denne rommer en hel ildfast form, men kan halveres dersom man ønsker en mindre mengde.
Dette trenger du til baked oats:
- 1 kg gulrøtter
- 5 dl havregryn
- 5 dl melk (jeg bruker havremelk)
- 2 ss kanel
- 2 ss kardemomme
- 2 ts bakepulver
- 1 dl mandelmel (denne kan sløyfes men man bør da justere mengde melk til en dl mindre)
- 4 moste bananer
Mandelkaramellsaus:
- 4 ss mandelsmør
- 0,5 – 1 dl havremelk – du kan ogsÃ¥ bruke soya. (Bruk mer for Ã¥ fÃ¥ en mer rennende konsistens)
- 2-3 ss lønnesirup (smak deg til hvor søt du ønsker den)
Slik gjør du:
- Sett på ovnen på 200 grader.
- Hell i havregryn i blender og kjør disse til de er blitt mindre – om du ønsker mer tekstur kjører du de bare mindre i blender. Hell over i en bolle.
- Mos bananene i blender, eller med stavmikser til de er helt smooth og hell over i bollen.
- Gulrøtter bør raspes eller kjøres i en foodprosessor med tilpasset redskap slik at de blir raspet i små biter. Jo mindre jo bedre. Gulrøttene helles så over i bollen.
- Bland resten av det tørre og melken i bollen og rør om til alt er godt blandet.
- Hell blandingen over i en stor ildfast form med et bakepapir. Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i 40-45 minutter.
- Ta formen ut av ovnen og la den kjøle seg litt ned. Den er mykere første dag enn de neste dagene. Jeg lar denne stå i kjøleskapet i opp til 5-6 dager. Da kan jeg ta et stykke når jeg ønsker dette.
Slik lager du mandelkaramellsaus:
Bland alt i en blender til den er smooth. Tilsett mer mandelsmør for å få den tykkere eller mer melk for å få den tynnere. Denne kan du fint ha stående i kjøleskapet i en uke.
Du er kanskje også interessert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...