Sjokoladehummus

Jun 30, 2020 | Frokost og lunsj, Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Hvis du kan spise noe som er både lett å lage, sunt og skikkelig godt vil jeg påstå at det er en skikkelig innertier! Dette pålegget her er det, så dette må du prøve deg på.

 Jeg fikk en bok til jul av barna mine som heter sykt enkelt og som er skrevet av Mari Hult. Den første oppskriften jeg prøvde meg på var sjokoladehummus. Den har blitt laget mange ganger etter dette.

 Et sjokoladepålegg som ikke bare gjør deg glad fordi det smaker godt, men fordi det inneholder antioksidanten tryptofan fra både kakao og dadler som har den virkningen 🙂

Kikertertene virker kolesterolsenkende og forebyggende på hjerte- karsykdom og er bra for en sunn tarmflora fordi de inneholder mye vannløselig fiber (som virker prebiotisk = mat for bakteriene i tarmen) I tillegg holder dette pålegget deg mett lenge fordi det inneholder mye protein. Dette er rett og slett en gavepakke!

Dette trenger du:

  • 4 medjoododadler (de store dadlene som ligger i grønnsaksdisken i velassorterte dagligvarebutikker eller asia butikker)
  • 2 dl kikerter (jeg bruker fra boks eller kartong)
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller pulver (ikke vaniljesukker)
  • 2 ss mandelsmør eller peanøttsmør

Slik gjør du:

 Fjern steinene fra dadlene. Sil laken fra kikertene og skyll dem godt i kaldt vann.

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en jevn blanding. Spe med 1-3 dl vann (eller mer) til du får en kremet konsistens og kjør videre til hummusen er helt myk. Smak til med eventuelt bitte litt salt.

I en lukket beholder i kjøleskapet holder den seg fint i hvertfall en uke.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...