Spinatsuppe med jordskokk
En veldig smakfull suppe! Jordskokk har en litt nøtteaktig smak som jeg elsker og sammen med spinat blir dette en liten fest å spise rett og slett!
Denne suppen er også en liten sunnhetsbombe som både styrker immunforsvaret, bidrar positivt til god fordøyelse og tarmhelse og som kan virke positivt i forhold til blodtrykket.
Dette trenger du:
- 1 gul løk
- 2-3 hvitløksfedd
- 300 gram jordskokk
- 200 gram spinatblader
- 100 gram purre
- 3-4 vårløk
- 8-10 dl grønnsakkraft
- 2 dl creme fraiche
- Kokte egg
- Soyasaus
- Salt, pepper, olivenolje
Slik gjør du:
- Varm opp olivenolje i en kjele til middels varme
- Kutt opp løk og hvitløk og la det surre i oljen til løken er blitt blank
- Skrell og kutt opp jordskokk og løk.
- Skyll og kutt opp purre
- Tilsett vårløk, purre og jordskokk i kjelen
- La alt surre i oljen et par minutter før du tilsetter spinat.
- La spinaten falle sammen før du tilsetter kraften og lar det hele koke til jordskokken er blitt mør/gjennomkokt
- I mellomtiden koker du eggene
- NÃ¥r jordskokkene er klare tilsettes creme fraiche.
- Bruk en stavmikser slik at du får en slett og jevn suppe
Smak til med soyasaus, salt/pepper
Serveres gjerne med egg i suppeskålen.
Vel bekomme!
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...