Spinatsuppe med jordskokk

Jan 9, 2021 | Middag, Oppskrifter

En veldig smakfull suppe! Jordskokk har en litt nøtteaktig smak som jeg elsker og sammen med spinat blir dette en liten fest å spise rett og slett!

Denne suppen er også en liten sunnhetsbombe som både styrker immunforsvaret, bidrar positivt til god fordøyelse og tarmhelse og som kan virke positivt i forhold til blodtrykket.

Dette trenger du:

  • 1 gul løk
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 300 gram jordskokk
  • 200 gram spinatblader
  • 100 gram purre
  • 3-4 vÃ¥rløk
  • 8-10 dl grønnsakkraft
  • 2 dl creme fraiche
  • Kokte egg
  • Soyasaus
  • Salt, pepper, olivenolje

Slik gjør du:

  1. Varm opp olivenolje i en kjele til middels varme
  2. Kutt opp løk og hvitløk og la det surre i oljen til løken er blitt blank
  3. Skrell og kutt opp jordskokk og løk.
  4. Skyll og kutt opp purre
  5. Tilsett vårløk, purre og jordskokk i kjelen
  6. La alt surre i oljen et par minutter før du tilsetter spinat.
  7. La spinaten falle sammen før du tilsetter kraften og lar det hele koke til jordskokken er blitt mør/gjennomkokt
  8. I mellomtiden koker du eggene
  9. NÃ¥r jordskokkene er klare tilsettes creme fraiche.
  10. Bruk en stavmikser slik at du får en slett og jevn suppe

Smak til med soyasaus, salt/pepper

Serveres gjerne med egg i suppeskålen.

Vel bekomme!

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...