Tacogryte med bønner og linser

Sep 21, 2020 | Middag, Oppskrifter

Bønner og linser, som inngår i gruppen belgfrukter, har et høyt innhold av fiber som forlenger følelsen av metthet og som bidrar til god tarmhelse. Belgfrukter har i tillegg lavt fettinnhold og er svært næringsrike. De har positiv innvirkning på blodsukker, blodtrykk, vekt og kolesterol, så ved å inkludere bønner og linser i kostholdet ditt bidrar du rett og slett til bedre helse på flere områder. Gøy at det er så enkelt å gjøre noen sunne grep!

 Jeg har brukt Berit Nordstrand sin oppskrift som utgangspunkt for denne kjempegode retten. Jeg har valgt å lage en vegetarvariant ved å bytte ut karbonadedeig med bønner, men det er opp til deg hva du ønsker, men kanskje kan man bytte ut halvparten? Jeg har valgt å servere denne som en gryte, men den kan selvfølgelig brukes i tacoskjell eller lompe som en tradisjonell tacorett.

Dette trenger du til en stor porsjon:

  • 1 boks borlotti-bønner, skylt
  • 1 boks svarte bønner, skylt
  • 4 sjalott-løk, hakket (eller annen løk du har)
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 boks røde linser, skylt
  • 1 boks grønne linser, skylt
  • 2-3 bokser hakkede tomater
  • 3-4 ts Tacokrydder

Tacokrydder-blanding

  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss spisskummen
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts karri
  • 5 ts salt
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket koriander

 

Slik gjør du:

Start med å lage tacokrydderblandingen. Denne blandingen holder til to gryter, så her kan du spare resten på et lite glass og bruke neste gang.

  1. Hakk løk og hvitløk og surr det blankt i litt olje i en gryte.
  2. Ha oppi tacokrydder og rør om.
  3. Ha oppi hakkede tomater, linsene og bønner og rør om.
  4. La dette putre på svak varme i noen få minutter slik at alt blir gjennomvarmt mens du lager det tilbehøret du vil ha.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...