Tahinfudge
Så deilig å kunne lage en god og sunnere fudge basert på kun 4 ingredienser. Oppskriften er basert på inspirasjon fra Helios. Den er kjapp å lage, og kan i tillegg ligge lenge i fryseren slik at du bare tar opp det du har tenkt til å spise når søtsuget melder seg. Nam!
Dette trenger du:
- 1 dl tahin
- 4 ss kokosolje
- 3 ss kokossirup/lønnesirup/agavesirup (jeg brukte lønnesirup)
- 1 klype salt
- 50 gr mørk sjokolade (70%)
- Kakaonibs (valgfritt)
Slik gjør du:
- Ha tahin, kokosolje, lønnesirup, og en klype salt i en foodprosessor og miks til en glatt blanding
- Ha blandingen i små former og legg i fryseren
- Smelt sjokoladen over vannbad, ta ut fudgen av fryseren og hell sjokoladen over. Strø kakaonibs på toppen hvis du liker det, ellers lar du det være 🙂
- Putt tilbake i fryseren.
Spis fudgen raskt etter at du har tatt den ut av fryseren, ellers blir den veldig raskt bløt i konsistensen.
Du er kanskje også intressert i:
sjokolademousse
Dersom du har lyst på noe digg med sjokoladesmak som i tillegg metter og er sunt, er dette noe for deg! Sjokolademousse som er laget på blant annet avocado, banan, appelsin og kakao høres kanskje...
Smuldrepai
En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...
Fermentert ketchup
Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...