Tahinfudge

Feb 2, 2021 | Oppskrifter, Snacks & mellommåltider

Så deilig å kunne lage en god og sunnere fudge basert på kun 4 ingredienser. Oppskriften er basert på inspirasjon fra Helios. Den er kjapp å lage, og kan i tillegg ligge lenge i fryseren slik at du bare tar opp det du har tenkt til å spise når søtsuget melder seg. Nam!

Dette trenger du:

  • 1 dl tahin
  • 4 ss kokosolje
  • 3 ss kokossirup/lønnesirup/agavesirup (jeg brukte lønnesirup)
  • 1 klype salt
  • 50 gr mørk sjokolade (70%)
  • Kakaonibs (valgfritt)

Slik gjør du:

  1. Ha tahin, kokosolje, lønnesirup, og en klype salt i en foodprosessor og miks til en glatt blanding
  2. Ha blandingen i små former og legg i fryseren
  3. Smelt sjokoladen over vannbad, ta ut fudgen av fryseren og hell sjokoladen over. Strø kakaonibs på toppen hvis du liker det, ellers lar du det være 🙂
  4. Putt tilbake i fryseren.

Spis fudgen raskt etter at du har tatt den ut av fryseren, ellers blir den veldig raskt bløt i konsistensen.

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...