Varm linsesalat med ovnsbakte grønnsaker og cashewdressing

Jan 21, 2021 | Middag, Oppskrifter

Veldig god og mettende salat!! Skikkelig digg med cashew dressingen. Liker at det er noen varme elementer i retten og sammen med papadamsen, som gir det lille crunchy piffet, er dette en spennende og deilig middag alene, eller som tilbehør til noe annet. Takk for inspirasjon fra Adams matkasse.

Dette trenger du:

(4 persjoner) 

600 g gulrøtter

2 stk rødløk (eller annen løk)

1 stk brokkoli

1 pakke pinjekjerner

2 pakker grønne linser

50 g spinat

 

80 g cashewnøtter

¼ kinesisk hvitløk (eller 1 fedd vanlig hvitløk)

1 stk sitron

 

½ potte koriander

Daddelchutney (eller annen chutney du liker)

1 pakke papadams

Olje

Salt
pepper

 

Middelhavskrydder:

1ts tørket rosmarin

1ts tørket timian

1ts tørket basilikum

¼ ts chili

¼ ts svart pepper, malt

Slik gjør du:

1. Varm opp stekeovnen til 220 grader

2. Legg cashewnøttene i en skål og dekk dem med kaldt vann

 

Ovnsbakte grønnsaker:

3. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå og rødløk i båter

4. Kutt brokkoli i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.

5. Fordel grønnsakene utover et stekebrett.

6. Vend inn middelhavskrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 min. Skru ovnen opp til 250 grader etter at du har tatt ut grønnsakene.

 

Cashewdressing:

7. Skrell og grovhakk hvitløken. Sil vannet av cashewnøttene.

8. Ha cashewnøtter, hvitløk, 4 ss vann og litt saft fra sitronen over i feks et liter mål. Kjør det hele sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann hvis du ønsker en tynnere dressing.

 

Ristede pinjekjerner:

9. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i ca ett minutt eller til de er gyldne.

 

Stekte linser:

10. Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann. Varm opp stekepannen til middels høy varme og ha i litt olje. Stek linsene i omtrent 2 minutter, til de er varme.

 

Anrett salaten:

11. Skyll, tørk og grovhakk koriander. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland sammen de ovnsbakte grønnsakene, spinaten, linsene, koriander og saften fra resten av sitronen i en serveringsbolle/fat. Topp med pinjekjerner og cashewdressing.

 12. Stek papadamsene etter anvisning på pakken og server de sammen med daddelchutney til salaten.

Vær så god og nyt!

Du er kanskje også intressert i:

Smuldrepai

Smuldrepai

En nydelig pai som er super til dessert. Denne er perfekt å lage kjapt og de aller fleste digger denne. Frisk og god. Anbefaler å lage hjemmelaget vaniljesaus til for å gjøre den enda saftigere.Pai...

Fermentert ketchup

Fermentert ketchup

Å fermentere mat er en gammel tradisjon i Norge som har kommet mer og mer frem i lyset de siste årene. Fermentering er egentlig gjæring, og tradisjonelt har fermentering vært viktig for å kunne...